Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Många fastighetsägare är dumsnåla”

/
  • Bara ett tiotal trotsade det dåliga vädret och mötte upp när handikapprörelsen i lördags manifesterade för en ökad tillgänglighet i samhället. Foto: Håkan Luthman

Ett lågt deltagande präglade marschen för tillgänglighet som ordnades av handikapprörelsen i lördags. Bara ett tiotal själar trotsade regnet för att demonstrera.

Annons

Marschen för ökad tillgänglighet i samhället genomfördes för andra året i rad i Östersund. Men uppslutningen kring marschen var dålig. Drygt ett tiotal människor trotsade det dåliga vädret för att gå från Västra station till Stjärntorget.

Förra året var mer än 100 människor med och marscherade.

Lars Oskarsson – ordförande i Handikappsamverkan Jämtland – var inte direkt besviken på det låga deltagarantalet men sade att man borde valt en annan dag eftersom det var relativt få människor ute på stan i lördags. Förhoppningen med marschen var förstås att så många som möjligt skulle få upp ögonen för den dåliga tillgängligheten i samhället.

– Det största problemet skulle jag säga är entréer. En del skyller på att husen är kulturminnesmärkta men det håller oftast inte. Har man en offentlig eller komersiell verksamhet i ett hus så kan det ju inte vara så att handikappade inte ska kunna komma in, säger Lars Oskarsson.

Han menar att många fastighetsägare är dumsnåla.

– Fastighetsägare som har butiker i sina hus skulle tjäna på en bättre tillgänglighet, säger han och menar att butikerna skulle kunna få fler besökare om människor med fysiska handikapp lättare kunde komma in för att handla.

Mer läsning

Annons