Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man som kastade runt kvinna i bostad döms till fängelse

En 30-årig man som gjort sig skyldig till upprepad misshandel och ofredanden av sin flickvän, i syfte att kränka henne, döms för grov fridskränkning.

Annons

Straffet blir sex månaders fängelse och något annat kan inte komma ifråga på grund av brottets höga straffvärde, enligt tingsrätten.
Under umgänget med 30-åringen förändrades kvinnan genom att bli inbunden och tystlåten. Den bilden gav samtliga åklagarens vittnen under rättegången.
Flera kunde också berätta om att kvinna hade skador under tiden hon och 30-åringen var ett par. Skador som hon delvis försökte gömma.
Mannen var otrogen flera gånger under förhållandet och svartsjuka har förekommit. Men tingsrätten tror inte på uppgifter om att kvinnan som hämnd för otroheten skulle ha fabulerat ihop diverse anklagelser mot 30-åringen i efterhand.
Det är händelser vid fyra tillfällen som har lett fram till en fällande dom. Vid ett tillfälle knuffades kvinnan in i en vägg flera gånger, vilket orsakade en bula i huvudet och blånader.
Enligt kvinnan blev hon först inte insläppt i lägenheten vid det här tillfället. Sedan kastade 30-åringen runt henne i bostaden. Hon slog i väggen flera gånger, landade i en soffa och slog huvudet i en blombänk.
Polisen dök upp och ropade genom brevinkastet. Men då ville kvinnan inte berätta vad som hänt eftersom hon fortfarande tyckte om mannen.

Mer läsning

Annons