Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandlade sin sambo vid två tillfällen

En 49-årig man tryckte ner sin sambos huvud under vattenytan och slog henne flera gånger. För detta döms han av Östersunds tingsrätt till fängelse i sex månader för misshandel. Mannen döms också för våldsamt motstånd.

Annons

Mannen har misshandlat sin sambo vid två tillfällen. Vid det ena tillfället tryckte han ner kvinnans huvud under vattenytan två gånger när hon badade. Två vittnen hörde då att det lät som att kvinnan hade panik. De säger att det lät som någon var i nöd och ringde därför polisen. När polisen kom till platsen berättade kvinnan att mannen tryckt ner hennes huvud under vattenytan. Vid ett annat tillfälle slog 49-åringen sin sambo när de befann sig vid en busshållsplats. Paret var berusade och har aningen otydliga minnesbilder från händelsen, men ett vittne har berättat att mannen slog kvinnan flera gånger, troligen med knuten näve. För dessa händelser döms mannen för misshandel.

När polisen kom till platsen för att gripa mannen efter att han misshandlat sin sambo gjorde mannen kraftigt motstånd. För detta döms mannen för våldsamt motstånd.

Mannen var också misstänkt för olaga hot men de åtalspunkterna ogillades. 49-åringen har tidigare dömts för liknande brott och var villkorligt frigiven när dessa brott begicks. Han döms nu till sex månaders fängelse. Mannen har suttit häktad och ska stanna kvar i häktet tills domen vunnit laga kraft.

Mer läsning

Annons