Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man misshandlade och hotade sin förra sambo

En 43-årig man döms för misshandel, skadegörelse, hemfridsbrott, olaga hot och överträdelse av besöksförbud.

Annons

För drygt ett år sedan krossade den 43-åriga mannen en fönsterruta på sin före detta sambos hus. Han tog sig in huset där han misshandlade henne. Mannen erkänner skadegörelse och hemfridsbrott. Han kan däremot varken erkänna eller förneka misshandeln eftersom han inte kommer ihåg den situationen. Tingsrätten anser därför att kvinnans berättelse är trovärdig och mannen döms för misshandel, skadegörelse och hemfridsbrott.

Någon vecka efter dessa händelser hotade 43-åringen kvinnan genom att uttrycka att han skulle bränna ner hennes hus. Mannen har inget minne av denna gärning heller och kan därför varken erkänna eller förneka. Det fanns däremot ett vittne som intygade att mannen hotade sin före detta sambo. Han har även hotat henne vid ett senare tillfälle. För båda dessa händelser döms han för olaga hot.

I januari i år förbjöds mannen att besöka eller kontakta sin före detta sambo. Trots det har han ringt till henne flera gånger. Han döms därför för överträdelse av besöksförbud.

43-åringen döms också för skadegörelse i ett annat fall. Han har brutit upp en dörr till ett förråd. Han har erkänt gärningen och betalat ägaren ersättning för reparationskostnader.

Den 43-åriga mannen förekommer i sex avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för grov kvinnofridskränkning och övergrepp i rättssak. Mannen döms till två månaders fängelse. Tingsrätten menar att varje gärning för sig inte är av det allvarligaste slaget men sammantagna blir de allvarliga.

Mer läsning

Annons