Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hotade med vapen bland turister

/
  • Ett stort polispådrag med insatsstyrka och förhandlare kallades till Östersunds camping i går efter att en man i ett rum, där polisen skulle göra en husrannsakan, hotade med att han hade vapen. Foto: Lars-Eje Lyrefelt
  • Rummet där mannen befann sig söktes igenom efter att mannen gripits.

Polis hade fått uppdraget att göra en husrannsakan i ett uthyrningsrum på Östersunds camping. När polis kom på plats skrek en man i rummet ”jag har ett vapen”. Delar av campingen spärrades av och Storsjöbadets utomhusbadare fick gå in i badhuset.

Annons

Det var strax före 13.00 på måndagen som polisen fått beslutet om att göra en husrannsakan i ett uthyrningsrum på campingen.

När patrullen kom dit fanns en person i rummet och när polisen började gå in i rummet skrek mannen därinne att han hade ett vapen. Mannen vägrade öppna dörren.

– De såg också att mannen hade ett vapen. Då frös vi läget. Vi tar inga risker, säger Henrik Hansson, polisens insatschef.

Enligt honom hade mannen i rummet också ställt något framför dörren så att polisen inte skulle ta sig in.

Området runt byggnaden på campingen spärrades av, campinggrindarna stängdes och badgästerna på Storsjöbadet fick lämna sina saker ute och gå in i badhuset.

När insatsstyrkan, och en förhandlare, kommit på plats gick de in byggnaden och mannen överlämnade sig då till polisen. Gripandet skedde 14.10. Gripandet gick ganska lugnt till, mannen gjorde inget större motstånd utan leddes ut av polisen. Sedan fördes han från platsen. Polisen sökte därefter igenom rummet och byggnaden.

– Vi har gjort ett narkotikabeslag men vi har inte hittat något vapen, säger Henrik Hansson.

Den gripne, en medelålders man, hyrde rummet där tillslaget gjordes.

– Han kommer från södra Sverige och är känd av polisen sedan tidigare, säger Henrik Hansson.

Det fanns inga andra personer i byggnaden, men ytterligare ett rum var uthyrt, berättar Henrik Hansson.

Ingen person kom till skada vid ingripandet. Cirka 15 poliser sattes in i insatsen.

Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av mannens rum.

Mer läsning

Annons