Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man blottade kön för 13-åring – döms för sexuellt ofredande

En 36-årig man körde omkring i sin bil och blottade sig hösten 2016. En av dem han blottade sig för var en 13-årig flicka som stod utanför en skola.

Annons
Sveriges Lagbok.

Flickan har i polisförhör berättat hur rädd hon blev när mannen körde förbi en andra gång. Han stannade också kort till och sade till henne att hoppa in i bilen. Flickan sprang då därifrån och ringde sina föräldrar.

Lång tid efter händelsen var flickan uppskrämd berättade en av hennes föräldrar vid rättegången.

Det andra fallet av sexuellt ofredande som riktades mot en vuxen kvinna gick till på ett liknande sätt. Kvinnan hade stannat med sin cykel när hon såg att det kom en bil med man som saktade in och hon då trodde att det var någon som ville fråga efter vägen. När mannen vevade ner fönsterrutan såg hon att mannen satt och onanerade. Hon blev rädd och cyklade därifrån.

Båda händelserna inträffade i Östersund 2016. Mannen menade vid rättegången att han inte begått något brott. Han hade tillfredsställt sig när han var ensam i bilen på grund av stress och meningen var inte att någon skulle se det. Han sade att han skämdes över att målsägande sett honom.

Tingsrätten finner att mannens förklaringar långsökta, till exempel att mannen inte skulle ha sett kvinnan med cykeln. Tingsrätten finner att 36-åringen sexuellt ofredat flickan och kvinnan.

Han döms och påföljden blir 150 dagsböter à 160 kronor, det vill säga totalt 24 000 kronor. Han ska betala skadestånd på 8 000 kronor vardera till flickan och till kvinnan. Han ska också betala drygt 12 000 av advokatkostnaderna eftersom tingsrätten bedömer att han har tillräckligt god ekonomi för detta.

Mer läsning

Annons