Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Män åtalas för mordförsök

De tre män som i somras trängde sig in i lägenhet och grovt misshandlade den man som fanns i lägenheten åtalas nu för mordförsök och medhjälp till grov misshandel.

Annons

I dag åtalades de tre män som är misstänkta för att i somras ha tagit sig in i en lägenhet i centrala Östersund och med hjälp av ett basebollträ grovt misshandlat den man som fanns i lägenheten. De tre männen åtalas för försök till mord och medhjälp till grov misshandel. Åklagaren menar att den misstänkte huvudmannen har försökt att uppsåtligen ta livet av den man som misshandlades. Åklagaren menar också att fara för brottets fullbordan förelegat och att det bara var tillfälligheter som ledde till att mannen inte dog.

De andra två männen har enligt åklagaren varit delaktiga genom att vakta vid misshandeln och att se till så att huvudmannen tog sig in i lägenheten. Enligt åtalet har medhjälparna främjat mordförsöket genom råd och dåd.

Den misstänkte huvudmannen åtalas också för övergrepp i rättssak och anstiftan till övergrepp i rättssak. Han är misstänkt för att ha hotat en släkting till en av dem som var inblandade i misshandeln.

Medhjälparna åtalas också för ringa narkotikabrott och olika vapenbrott.

Mer läsning

Annons