Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anhållen efter mordförsöket – stor kniv har hittats

/

Kvinnan knivhöggs i sitt eget hem av en man. Vittnen såg sedan en blodig man springa från huset och nu vårdas kvinnan på Östersunds sjukhus för sina skador. En kniv har hittats och mannen är anhållen misstänkt för försök till mord.

Annons

Det var under tisdagsförmiddagen vid 11-tiden som det grova våldsbrottet skedde i ett av husen längs Tullgatan i Östersund. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, ska ha blivit knivhuggen av en man född på 1970-talet.

– Vittnen hörde skrik och kontaktade polisen, säger Michael Lundberg, förundersökningsledare vid Jämtlandspolisen.

Kvinnan fördes till sjukhus och uppgavs vara vid medvetande när hon lämnade platsen. Enligt uppgifter från sjukhuset är kvinnan allvarligt skadad men det finns inga mer detaljerade uppgifter om hennes skador.

– Kvinnan ligger på intensiven just nu. Mannen är ännu inte förhörd utan handläggare arbetar med ärendet och han kommer anhållas efter förhör, säger Michael Lundberg när LT pratar med honom vid 15.30 tiden på tisdagseftermiddagen.

Ett tiotal poliser var involverade i händelsen som i nuläget rubriceras som mord alternativt dråpförsök. Efteråt spärrades stora delar av parken mellan Tullgatan och Stuguvägen av och den misstänkte, som är känd av polisen sedan tidigare, greps senare i nära anslutning till brottsplatsen.

Läs även: Misstänkte knivmannen tidigare dömd för våld mot kvinna

Uppdatering onsdag klockan 10:57:

Mannen anhölls under tisdagseftermiddagen av åklagare och en kniv är hittad, men om det är kniven som ska ha använts vid händelsen kan polisen inte bekräfta.

Den hittade kniven ska vara av större modell, enligt uppgifter till Östersundsposten.

– Jag kan inte gå in på var kniven hittats och kan inte heller bekräfta om det är den kniven som använts, säger Michael Lundberg.

Polisen är övertygad om att mannen och kvinnan inte känner varandra sedan tidigare. Det som händer nu är att polisen ska strukturera upp händelsen, samla in vittnesförhör och hålla fler förhör med den anhållne mannen. Den skadade kvinnan har ännu inte gått att höras.

– Hon är fortfarande svårt skadad så vi har ej kunnat prata med henne ännu.

Polisen vet ännu inget om motivet.

Uppdatering klockan 12:22

Läget för den knivskurna kvinnan uppges vara stabilt men hon har fått allvarliga skador av knivattacken, det uppger P4 Jämtland.

Artikeln uppdateras löpande.

Mer läsning

Annons