Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad start i Flextronics lokaler

/
  • Claes Persson och kockarna Magnus Bydén samt Thomas Andersson har upplevt en riktig kanonstart på Restaurang Lime i Flextronics före detta lokaler i Odenskog. Foto: Håkan Luthman
  • Claes Persson på Restaurang Lime berättar att det blev lite fler gäster än beräknat redan från start och att personalstyrkan måste utökas för att allt skulle hinnas med när de drog igång i Odenskog.

Den första permanenta hyresgästen är på plats i den enorma industrifastighet som stått nästan helt tom efter att Flextronics lade ner sin verksamhet i Odenskog. Och starten har varit riktigt bra för Restaurang Lime.

Annons

Endast en bråkdel av den 26 000 kvadratmeter stora industrilokalen används i dagsläget.

För närvarande huserar bara två hyresgäster i den jättelika byggnad som Flextronics lämnade efter sig när verksamheten i Odenskog lades ner.

Den ena hyresgästen är elektronikföretaget Gelab som har sitt huvudkontor i Gäddede men som för tillfället behövt utöka sin produktion och valt Östersund som tillverkningsort.

För Gelabs del handlar det fortfarande om en tillfällig vistelse och de tio anställda kommer i första hand att jobba till och med oktober månad.

– Får vi klart ett nytt avtal med vår kund så kanske vi fortsätter i Östersund, säger Gelabs vd Lars Olsson men tillägger att det i så fall hänger på om tillverkningen i de ordinarie fabrikerna i Gäddede och Fränsta fungerar bra.

Den andra hyresgästen har tecknat ett mer långsiktigt kontrakt. Restaurang Lime flyttade in i det nya företagshuset för ett par veckor sedan och har fått en riktigt bra start.

– Det här är nya marker för oss men det har gått betydligt bättre än förväntat, berättar en av restaurangens delägare, Claes Persson.

Under de två första veckorna har Restaurang Lime i Odenskog lockat i snitt 200 lunchgäster per dag.

– Vi har fått utöka arbetsstyrkan för att hinna med, berättar Claes Persson.

Han trivs bra med lokalerna och det rymligt tilltagna köket men hoppas förstås att det ska flytta in fler hyresgäster, och därmed tänkbara lunchgäster, i huset.

Det nybildade fastighetsbolaget, Företagshuset i Odenskog AB, för diskussioner med fler tänkbara hyresgäster men vd Bo Lindvall säger att ingenting är klart ännu. LT har tidigare berättat att byggvaruföretaget Gerdin och Persson är intresserade men ännu finns alltså inget hyreskontrakt. Med eller utan hyresgäster så kommer den stora industrilokalen att kosta stora pengar att hålla varm i vinter.

– Man kan inte kallställa utan vi får dra ner och köra så snålt det går. Fullt i drift så kostar nog fjärrvärmen drygt en miljon kronor per år så det lär bli en del i vinter också, säger Bo Lindvall.

Mer läsning

Annons