Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luciadagen blev jäktig för Jämtlands lucia med tärnor

/
  • Dags igen att tända ljuskronan inför ett nytt besök, lucian får hjälp av sina tärnor och av Anna Sörensson förstås.Foto: Henrik Flygare
  • Sångerna sitter och luciatåget får applåder efter framträdandet.Foto: Henrik Flygare
  • ”Sankta lucia, sankta lucia...”Luciasången   ljuder över varuhuset när Jämtlands lucia Eileen Tunell med tärnor kom på besök.  Foto: Henrik Flygare
  • En stunds vila blev det i personalrummet på ett av varuhusen innan det var dags att ge sig iväg igen.Foto: Henrik Flygare
  • Lucian Eileen Tunell och hennes tärnor i sjöng finstämd sång.Foto: Henrik Flygare

Det blev en jäktig dag för Jämtlands lucia med tärnor i går också. Under dagen var det varuhusen Kärnan och Mittpunkten som fick besök.

Annons

Drygt 70 besök ska luciatåget göra innan turnén är slut och då räknas besöket på Östersunds sjukhus alla avdelningar som ett.

Dit ska gänget under måndag förmiddag. Onsdag ser i dagsläget ut att bli den sista luciadagen.

Men det blev en luciadag med trubbel, en av tärnorna hade svimmat och måste tas omhand. Lågt blodtryck var orsaken.

– Det har gått åt mer tid än vi någonsin kunde tro, säger både lucia och tärnor, men de tycker att det har varit väldigt roligt.

– Det har blivit två besök i Åre på Wold cup, berättar luciamamman Anna Sörensson, vi var med dels på banketten och dels i Vinterstudion.

– Sedan fick vi starta på skidskyttetävlingarna i Östersund. Men nu ska vi till pensionärerna på Västervik på Frösön.

Det är mycket fniss i gruppen, de verkar trivas med varandra. När de kom till pensionärerna på Hägragården sjöng de allsång tillsamman med dem och har fått inbjudan att delta en gång per månad framöver.

– De är jätteduktiga att ta instruktioner, har det varit tidsbrist har vi bara behövt säga avsluta eller ta inte den sången, så har de fattat direkt, säger Anna Sörensson.

Men visst har det varit lite oflyt också.

Skrattande berättar lucian med tärnor hur luciamamman körde ner i diket då hon skulle vända vid Lövtorpet på Frösön.

– Det var alldeles mörkt då hon gled ner i diket, vi fick kliva ut bilen och baxa den upp ur diket medan Anna skrek ”Akta särken så ni inte smutsar ner er”.

 

Mer läsning

Annons