Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT-tv: Hårdtränar inför nycirkusshow

/
  • Eleverna på vinterakrobatik har anpassat sig till den nutida publikens krav på högt tempo.
  • Det är inte alla skidåkande akrobater som är nöjda med att vara inomhus. Inbitna jibbåkarna Tobias Karlsson och Pontus Ivarsson tränar med cirkusredskapet
  • Det tog några veckor för Daniel Racas att lära sig att stå på händer. Numera har han full kontroll.
  • Läraren Daniel Oja, till vänster, går igenom slutföreställningen med eleverna i årskurs tre på vinterakrobatikprogrammet.
  • Anna-Karin Näsman åker upp i luften på Kevin Faléns raka arm. Deras parakrobatik är en del i föreställningen som Vinterakrobatik ger 22-23 mars.

Eleverna i årskurs tre på Palmcrantzskolans vinterakrobatikprogram förbereder sig just nu inför sin vårshow inomhus som har inslag av nycirkus.

Annons

Den 22-23 mars har eleverna slutföreställning där de ska visa upp en del av vad de lärt sig under sina tre år. En del av uppvisningen blir på snö ute i Österängsparken.

Den andra inomhusdelen av föreställningen blir ett nycirkusuppträdande inne på Östersunds teaterverkstad.

De flesta i årskurs tre på vinterakrobatikprogrammet var redan innan utbildningen inbitna skidåkare. Ofta är det jibb (trickåkning) eller off-pist som är den stora kärleken sedan många år. Cirkusakrobatik och att uppträda som en artist på en scen var något eleverna fick lära sig älska när de börja vinterakrobatik.

– Det var först lite segt att träna nycirkus och akrobatik. Till en början ville jag bara åka skidor. Men det har blivit allt roligare att träna akrobatik. Dessutom ger det väldigt bra bålstabilitet som behövs för att vrida runt. Det märker jag när jag hoppar att jag har bättre kontroll i luften, säger eleven Daniel Racas.

Mer läsning

Annons