Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LT flyttar redaktionen i helgen

I helgen flyttar LT redaktionen från nuvarande lokalerna på Prästgatan till Kyrkgatan, i våningsplanet ovanför ÖP:s redaktion.

Annons

Förändringen är planerad sedan förra våren.
– Flytten påverkar inte innehållet i tidningen och läsarna kommer inte att märka av flytten, säger Lennart Mattsson, chefredaktör på LT.
– Men genom att koncernen Östersundstidningar, som äger LT och ÖP, har lediga lokaler i huset på Kyrkgatan är det naturligt att vi använder dessa och på så sätt spar pengar, fortsätter Lennart Mattsson.
Det som varit ÖP-huset skyltas nu om till Östersundstidningar. Där inryms redaktionerna för LT och ÖP, samt verksamheten för tidningarnas gemensamma webbyrå och sportredaktion.
I veckan blev det klart att Östersundstidningars huvudägare Mittmedia, med 18 lokaltidningar och huvudkontor i Gävle, ska genomföra ett nytt sparpaket i koncernen.
Lågkonjunkturen innebär att annonsmarknaden faller och därmed minskar intäkterna för tidningarna.
Tjänster kan komma att försvinna även på Östersundstidningar, i samband med att Mittmediakoncernen ska samordna ett flertal funktioner som i dag sköts av tidningarna själva.
IT-avdelningar och ekonomiadministration är aktuella för samordning till en stad. Men var dessa funktioner kommer att hamna är i dagsläget oklart.
– Det kan säkert bli billigare för koncernen men jag tror inte det blir effektivt.
– Vi har mycket effektiv ekonomiadministration i Östersundstidningar i dag och den här förändringen tror jag leder till försämrad servicegrad för oss, säger Lennart Mattsson.
• Blir det besparingar på LT:s redaktion?
– Vi har i uppdrag att titta på årets budget. Vi måste säkert spara men vad det innebär är för tidigt att säga, enligt Lennart Mattsson.

Mer läsning

Annons