Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LRF-mannen inför rätta: ”Min sambo är svartsjuk”

Samtidigt som han varit förtroendevald inom LRF i Jämtland så misstänks lantbrukaren för att ha sparkat både sina kor och sin sambo. Själv hävdar han att sambon ljuger för att hon är svartsjuk.

Annons

I går möttes de båda i Östersunds tingsrätt. LRF-mannens sambo på ena sidan som hävdar att hon vid ett flertal tillfällen blivit slagen av sin partner och att han dessutom plågat de kor som funnits på gården. Lantbrukaren på andra sidan som förnekar att han misshandlat sin sambo och menar att hon nu försöker smutskasta honom för att hon är svartsjuk.

De båda har levt ihop under några år men har nu flyttat i sär. Paret är överens om att förhållandet har varit stormigt. Kvinnan berättade i tingsrätten i går om hur LRF-mannen ofta fått vredesutbrott och att han ibland gett sig på henne fysiskt med bland annat slag och sparkar.

Lantbrukaren medger att han många gånger har varit lättretlig och ibland sagt olämpliga saker till sin sambo.

– Jag kan säga rätt så elaka saker när jag blir arg, säger han och berättar att hans arbetsbörda under många år har varit väldigt stor och att han inte fått tillräckligt med sömn.

Lantbrukaren säger att han visserligen ofta varit lättirriterad men hävdar att det för honom finns en tydlig gräns att inte ta till fysiskt våld.

Kvinnan berättade i går för tingsrätten om ett tillfälle då LRF-mannen slitit henne i armen och dragit henne över golvet så att hon fått ett sår. Just i det här fallet medger mannen att han tagit tag i sambons arm men att hon sedan tappat balansen och slagit sig på skrivbordshörnet.

Lantbrukaren och hans försvarare framförde en teori i tingsrätten som gick ut på att den före detta sambon vill smutskasta honom på grund av svartsjuka. Under slutet av deras förhållande kom hon nämligen på att LRF-mannen var otrogen med en annan kvinna. Kvinnan skickade då ett brev till älskarinnan där hon berättade om händelser där lantbrukaren betett sig illa mot henne.

Kvinnan berättade också att lantbrukaren vid flera tillfällen och utan rimlig anledning sparkade sina kor i huvudet och på deras juver.

Mer läsning

Annons