Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loxysoft årets Gasellvinnare

/
  • Håkan  och Tobias Sjölander  är mycket glada över utnämningen.

Loxysoft har utsetts till årets Gasellvinnare i Jämtlands län av Dagens Industri.

Annons
Tidigare ståtar de med titlar som Årets tillväxtföretag i Jämtland, Årets företagare och Årets innovatörer i Guldgalans regi. Företaget är en avknoppning från callcentret Telab i Bräcke. De har haft en tillväxt på 561 procent de senaste tre åren.
Företaget omsatte förra året 38 miljoner med 11 anställda. Det är Telabs vd Tobias Sjölander som utvecklat ett eget datasystem för driften av Telab. Systemet säljs nu till hela branschen genom Loxysoft, där Tobias Sjölander också är vd.
Han äger företaget tillsammans med pappa Håkan Sjölander styrelseordförande, Björn Bylander och Martin Lund.
- Det här känns väldigt roligt, säger Tobias Sjölander, det var kanske inte något vi räknade med när vi startade för sex år sedan att vi skulle vara ett av Sveriges mest växande företag.
- När jag stod där och skulle hämta priset var jag faktiskt så rörd över det vi har lyckats med, att jag faktiskt inte kunde prata på ett tag.
Hur stora ska ni bli?
- Målet är att vi ska fortsätta att växa, vi har passerat 20 anställda. Nu samlar vi ihop oss lite grann, när man växt så snabbt måste vi se över organisationen och se om vi kan bli proffsigare i vårt styrelsearbete innan vi tar nästa steg.
Vilket är ert nästa steg?
- Målsättningen är 100 miljoner i omsättning, första steget är att vi klarar 60 miljoner nästa år, året därefter 100 miljoner.
I dag ligger ekonomi och försäljning på kontoret i Bräcke, men företaget har kontor i Östersund också.
Nu väntar de på nästa utmärkelse. Sweden technology fast center, där Deloitte utser Sveriges snabbaste teknik och teknologiföretag.
- Förra året blev vi nionde snabbväxande företaget i Sverige och 64 i Europa. I år kommer vi att få en bättre placering.

Mer läsning

Annons