Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lövstabranden – en dyr historia för fäktklubben

/
  • Gunnar Jonsberg är ordförande i Östersund Frösö fäktklubb och säger att det varit motigt efter branden men att det ändå ordnat sig relativt bra med lokaler och utrustning.
  • Rickard Lejonklou fixar lite med den strulande utrustningen.
  • Trots lånad utrustning och tillfälliga lokaler var fäktningsträningen i full gång under gårdagskvällen. Theo Eklöf försöker sätta in en stöt på Caroline Fahlén.Foto: Ulrika Andersson
  • Fäktningssverige har ställt upp och lånat ut utrustning till systerklubben i Östersund efter branden på Lövstaskolan.

Lövstabranden verkar bli en dyr historia för Östersund Frösö fäktklubb. Utrustningen som brann upp var inte försäkrad och nu hoppas klubben att sponsorer kan hjälpa till och lösa den besvärliga situationen.

Annons

I går kväll tränade fäktningsklubben för första gången i sina nya lokaler på Frösön. Klubben huserade tidigare i Lövstaskolans gymnastiksal men har efter branden flyttat till det som tidigare var Lernias lokaler på Frösön.

Mycket av Östersund Frösö fäktklubb utrustning gick till spillo i brandtillfället. Värdet på det som gick upp i rök var cirka 150 000 kronor och tråkigt nog var utrustningen inte försäkrad.

– Vi hade ingen försäkring på de här grejerna eftersom det inte handlade om stöldbegärliga saker. Att det skulle börja brinna kändes väldigt långt borta, säger Gunnar Jonsberg som är ordförande i klubben.

Han berättar att den lilla idrottsföreningen, med cirka 30 aktiva medlemmar, kommer att få det mycket tufft att skaffa ny utrustning.

– Utan sponsorer kommer vi inte att kunna köpa ny utrustning. Det klarar vi helt enkelt inte, säger Gunnar Jonsberg och berättar att brandtillbudet har tagit på krafterna.

– Det här innebär ett avbräck för oss. Vi är ju ideella krafter som jobbar så det har varit lite jobbigt med motivationen efter det här.

Men trots motgångarna är Gunnar Jonsberg förhållandevis nöjd med läget. De tillfälliga lokalerna fyller sin funktion och det är inte omöjligt att det gamla Lerniahuset kan bli permanent träningslokal för klubben. Fäktarsverige har också ställt upp för sin systerklubb i Östersund och lånat ut utrustning.

– Vi har fått låna en del av andra klubbar. Bland annat av en Stockholmsklubb som hade träningsläger i Vålådalen och åkte förbi här och lämnade en del. Vi har också fått låna utrustning från en Örnsköldsviksklubb som skickat upp lite grejer, säger Gunnar Jonsberg.

Mer läsning

Annons