Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lövsta riskerar konkurs

Lövsta aktivitetscenter riskerar konkurs. Det hävdar Frösö IF som äger företaget och driver anläggningen. Anledningen är enligt föreningen att verksamheten får ett för lågt bidrag från Östersunds kommun.

Annons

Frösö IF driver Lövsta aktivitetscenter AB som är ett helägt dotterbolag till föreningen. Åren 2007 och 2008 fick föreningen ett driftsbidrag av kommunen på 280 000 kronor. Frösö IF hade även för 2009 och 2010 förväntat sig ett lika stort bidrag som de två föregående åren. Men så blev det inte.
Kommunens kultur- och fritidsnämnd beslutade i går enhälligt att ge Frösö IF 43 000 kronor för driften av Lövsta aktivitetscenter under 2009.
– De fick ett förstärkt driftsbidrag under 2007 och 2008 och det hade bland annat att göra med dyrare upphandling av konstgräs. Men sedan har vi normer för föreningar som driver olika idrottsanläggningar. Det finns alltså bestämt exakt hur mycket vi ger för en ishockeyrink eller en fotbollsplan och det är enligt detta som Lövsta nu fått bidrag, säger nämndens ordförande Karin Thomasson, mp.
Men Frösö IF är inte nöjd med beslutet och hävdar att Lövsta aktivitetscenter nu riskerar att gå i konkurs. Ordförande i föreningen, Pelle Simonson, anser att kommunen med beslutet har övergivit anläggningen och att kommunen inte har levt upp till sina löften om samverkan med idrottsföreningen.
Karin Thomasson tycker inte att Frösö IF argumenterar rättvist.
– Jag blir lite besviken när de inte vill se till helheten. Man ska komma ihåg att de får använda kommunens anläggningar som omklädningsrum och andra lokaler gratis. Där vi står för el, värme, belysning och annat. Det är alltså 200 000 kronor som de får helt gratis.

Mer läsning

Annons