Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusning nära för Fyrvallakorsningen

Om två veckor ska trafikljusen i Fyrvallakorsningen i Östersund fungera.

Annons

Det blir en ny styrutrustning i korsningen Stuguvägen-Genvägen-Krondikesvägen i Östersund. Östersunds kommun har fått tag i reservdelar till trafikljusen i Fyrvallakorsningen. Reservdelarna till styrenheten är beställda och beräknas vara monterade inom två veckor. Därefter kommer trafikljusen att fungera som vanligt. Trafikljusen har inte fungerat på ungefär två veckor och det har skett några trafikincidenter i korsningen.

Styrenheten till trafikljusen katt kosta 300 000 kronor innan det är monterat och klart. En tuff investering då det är planerat att redan under 2010 bygga om korsningen och ersätta trafikljusen med en rondell.

Men Jan Asplund, trafikingenjör på Östersunds kommun har tidigare sagt att det kan vara bra att köpa på sig en sådan styrenhet då det finns andra gamla trafikljus där denna sannolikt kommer till användning som reservdel. Det finns flera trafikljus i centrala Östersund som beräknas kunna falla för åldersstrecket inom kort.

– Flera trafikljus börjar bli ålderstigna. De har ju varit i gång i en hel del år. Det kommer nog att behövas den här typen av reservdel till några av trafikljusen på Rådhusgatan i framtiden, säger Göte Murén ordförande i miljö och samhällsnämnden, Östersunds kommun.

Angående det planerade rondellbygget säger Göte Murén:

– Projekteringen börjar nu, men mer törs jag inte lova.

Mer läsning

Annons