Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljus bakom villabrand

/
  • Elden spred sig från ljuset till bord, stolar och köksgolv.  Branden vållade kraftig rökutveckling.Foto: Ulrika Andersson

Ett tänt ljus låg bakom en mindre brand som inträffade i går vid lunchtid i ett hus i Sörviken.

Annons

Både räddningstjänst från Brunflo och Östersund kallades till platsen strax före halv tolv på måndagen. De fick snabbt kontroll över elden.

Det var kvinnan i huset som hade tänt ljus på morgonen i köket och när hon senare skulle över till en granne och fika glömde hon bort att släcka ljusen.

När kvinnan kom tillbaka till bostaden hördes brandvarnaren och då hon öppnade ytterdörren såg hon att det att det kom rök från köket. Då vände hon i dörren och gick bort från huset och ringde larmnumret 112.

– Hon gjorde det bästa av förutsättningarna, man ska inte försöka släcka sådant här själv, säger Gunnar Ekqvist, räddningsledare i Brunflo.

Elden hade spridit sig till bord, stolar och köksgolvet och rökdykare fick gå in i huset för att få kontroll över elden. Räddningstjänsten tvungen att bryta upp golvet.

Ingen person skadades i samband med branden. Förutom räddningstjänst från Östersund och Brunflo larmades ambulans, polis och räddningstjänst till platsen.

Mer läsning

Annons