Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linnea försvarade länets färger

/

Linnéa Andersson, 19, var i går i final i Mack-SM i Stockholm.

Med både domare och publikens ögon på sig skulle 20 mackor tillagas på 45 minuter.

– En jätterolig upplevelse, säger hon efter sin fjärdeplats.

Annons

Som sistaårstudent på Livsmedelsprogrammet i Östersund, har mackor blivit något av en personlig inriktning för Linnéa Andersson.

– Ja, på något vis har det blivit så. Det är något jag tycker är kul, säger hon.

Bevisligen är det också något hon är väldigt bra på. Hennes personliga macka gick tidigare vidare till gårdagens final i Mack-SM.

Tävlingen anordnas i samband med Stockholmsmässan och konferencier vid tävlingen var TV-profilen Henrik Olsson.

– Vi fick ett eget kök att hålla till i och så gick det en domare omkring och kollade hur man skötte sig, berättar Andersson.

– Dessutom fanns det en läktare ovanför där publiken satt.

Minst sagt en annorlunda situation att laga mat under.

– Det var jättenervöst! Det gäller att ha koll på tiden och att man var förberedd på det man skulle göra.

De tävlande skulle göra 20 uppsättningar av sina personliga mackor. Därefter gick fyra domare från Sveriges bagare och konditorier runt och bedömde mackorna.

Linnéa Anderssons macka kallad "jaktlycka" bestod av ett pumpabröd med surdeg, lingon, älgkött, kantarellröra och glöggéle med hallon.

Linnéa Andersson slutade på en fjärde plats. Segrade gjorde Bodil Boström från Holmsund.

– Jag är jättenöjd med min insats. Jag hann med tiden och fick till mackorna bra.

Upplevelsen i sig beskriver hon enbart som positivt.

– Det var en jättehärlig känsla att få göra det här inför publik.

– Och efteråt kom folk fram och ville prata. Som helhet var det en väldigt rolig upplevelse, avslutar hon.

Mer läsning

Annons