Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla Mimmi nära att bli dödad av stor jakthund

/
  • – Veterinären kunde inte lova att Mimmi skulle klara sig över natten, säger Gunilla Stenmark från Östersund. Nu håller Mimmi på att tillfriskna.
  • Såren håller på att läka och det är bara huggmärket efter gråhundens som syns på varsin sida ryggen.

– Plötsligt sprang den stora gråhunden mot oss och kastade sig över min lilla Mimmi och tog ett kraftigt bett över hennes rygg. Jag blev helt paralyserad och tänkte att nu dör min vovve.

Annons

Det var förra tisdagen som Gunilla Stenmark från Frösön var ute och gick med sin lilla bichon frisé – Mimmi. Just den här dagen blev promenaden längre än vanligt och när de närmade sig hemmet såg de på långt håll en liten grabb med en stor gråhund som kom emot dem.

– Jag tänkte inte så mycket på det men helt plötsligt så började gråhunden springa mot oss och den lilla grabben hade inte en chans att hålla emot.

När hundarna möttes tog gråhunden ett kraftigt bett rakt över ryggen på Mimmi och skakade om henne.

– Jag blev fruktansvärt rädd och helt paralyserad från början. Jag tänkte att det här kommer inte Mimmi att klara av, men så tog jag tag i gråhundens käftar och bände upp dem. Varifrån jag fick de krafterna vet jag inte men jag kände att jag var var tvungen att rädda min hund.

– När Mimmi kommit loss tog Gunilla henne i famnen och frågade den lika chockade grabben var han bodde och han visade mig vägen.

– När jag kom in till gråhundens matte undrade jag hur hon kunde låta sitt barn gå ut med en stor jakthund.

– Hon svarade att gråhunden aldrig gjort något liknande förut och att det aldrig skulle hända igen. Samtidigt tittade hon på Mimmi och sa att skadorna inte såg så farliga ut.

– Hon ville att jag skulle ställa ner henne på golvet och då jag gjorde det rasade Mimmi ihop medan hon blödde kraftigt.

– Jag fick inget erbjudande om skjuts eller någon annan hjälp. Jag tyckte att jag blev väldigt nonchalant och dåligt bemött, säger Gunilla, som själv tog sig till Östersunds djursjukhus med sin svårt skadade hund.

Väl där kunde veterinärerna konstatera att pudeln Mimmi fått ena lungan punkterad, ett revben var av och att hon hade inre blödningar.

– De kunde inte garantera att hon skulle klara sig över natten och det kändes svårt att se henne lida.

Efter tre dagar fick Gunilla Stenmark beskedet att hennes hund skulle överleva. När LT träffade henne igår så var det bara bitmärkena på ryggen som påminde om den otäcka händelsen.

– Jag tycker fortfarande att det är obegripligt att någon skickar ut ett barn med en stor hund. Då tar man inte ansvar som hundägare. Det borde även vara munkorg på en hund som ger sig på andra hundar, säger Gunilla. Nästa gång kan det vara ett barn.

Gunilla tänkte också lämna in en polisanmälan på händelsen.

– Men jag fick rådet att låta bli. Utredningen skulle ändå bara läggas ner.

Ägaren till gråhunden tycker inte att hon agerat fel.

– Både jag och min grabb blev chockade av händelsen, säger hon. Vår hund har aldrig gjort något sådant här förut. Jag tycker att det hela beror på en rad olyckliga omständigheter och det borde vi kunna klara upp sinsemellan utan att dra in pressen.

Mer läsning

Annons