Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidl riskerar åtal efter allvarlig arbetsplatsolycka

/

Livsmedelskedjan Lidl riskerar åtal för brott mot arbetsmiljölagen efter en allvarlig olycka i Östersund då en anställd skadade sig och blev rullstolsburen.

Annons

I april 2008 arbetade en anställd kvinna på Lidl i Östersund med att packa upp varor. Men något gick snett. Kvinnan fick ett varukolli med apelsiner över sig och fick allvarliga skador. Kvinnan är nu rullstolsburen.

Men Lidl rapporterade inte händelsen till Arbetsmiljöverket när den inträffade. Butikskedjan väntade mer än ett och ett halvt år, fram till den 29 december 2009, innan man tog steget och anmälde den allvarliga olyckan. Arbetsmiljöverket besökte butiken i januari 2010 och inspektören kunde då konstatera att det inte går att göra en närmare utredning av olyckan så pass långt efter att den inträffat.

Arbetsmiljöverket konstaterar därför att Lidl har brutit mot de regler som finns. Arbetsmiljöförordningen säger nämligen att en arbetsgivare utan dröjsmål ska anmäla allvarliga olyckor till Arbetsmiljöverket vilket ju inte har skett i det här fallet.

Arbetsmiljöverket anmäler därför händelsen till riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål som ska göra en bedömning om Lidls agerande är ett brott mot arbetsmiljölagen och om det i så fall ska väckas åtal mot butikskedjan för bristerna i samband med olyckan.

 

Mer läsning

Annons