Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekplats för funktionshindrade tar form

/
  • Tommy Grip och Jens Nilsson håller på med slutjusteringar.
  • Lekparken i Björkbacka parken är till för alla leksugna. Men det är den första lekparken som är anpassad för funktionshindrade. Elisa Blomgren, som inte är funktionshindrad, och hennes kompisar var där på onsdagseftermiddagen.  Foto: Ulrika Andersson

Den handikappanpassade lekplatsen i Björkbackaparken som Östersunds kommun började bygga i somras, är ännu inte riktigt klar. Det är några småsaker som fattas.

Annons
Den utlovade springbanan för synskadade består ännu bara av stolpar.
– Det är fortfarande mycket jord runt omkring, där det ännu inte börjat växa gräs och en toalett ska på plats, säger Nicole Lindsjö, Trafik och Park, Östersunds kommun.
När LT besökte bygget i tredje juli var planen att parken skulle stå klar om två veckor.
I lekparken finns några gungor som är särskilt anpassade för funktionshindrade. Ramper att ligga på för att de som är rullstolsbundna ska komma åt sandlådan finns också på plats.
Den största delen av lekområdet är täckt med gummiplattor för att vara tillgänglig för rullstolar och för att dämpa fall.
– Vi kommer inte att ha den officiella invigningen förrän till våren då det som inte är klart ska göras färdigt, säger hon.
Framöver kommer det också att hända mer på lekplatserna runt om i Östersund.
– Vi har inventerat lekplatserna grundligt under sommaren. Men ärendet har inte varit uppe i nämnden ännu så inga beslut är fattade, säger Nicole Lindsjö.

Mer läsning

Annons