Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsningen ökar trots att färre prenumererar på LT

/
  • ”Vi får aldrig stanna av i ambitionen att alltid göra tidningen bättre”, säger Lennart Mattson, chefredaktör på Länstidningen. Foto: Henrik Flygare

Länstidningen minskade sin upplaga under fjolåret med 700 exemplar. Det visar upplagesiffrorna från TS, Tidningsstatistik, som reviderar svenska medier och sammanställer information om bland annat upplagor hos svenska dagstidningar.

Annons

Även Tidningen Härjedalens upplaga sjönk under fjolåret med 300 och har nu en upplaga på 6 600 exemplar.

Samtidigt som upplagan för Länstidningen minskar fortsätter antalet läsare att öka. Enligt undersökningsinstitutet Sifo-Orvesto ökade antalet läsare per dag för Länstidningen med cirka 2 000 personer under 2009.

– Det är tråkigt att prenumerationerna minskar men det är naturligtvis glädjande att antalet läsare av Länstidningen ökar. Uppenbarligen vill människor läsa tidningen men är i mindre utsträckning villiga att betala för det, säger Lennart Mattsson, chefredaktör på Länstidningen.

Länets största upplageminskning drabbade Östersundsposten som förlorade 1 000 abonnenter under 2009 vilket har lett till att glappet mellan de båda tidningarna minskat.

– Vi har under vintern haft flera kampanjer för att minska upplagetappet och de har gett väldigt gott resultat, vilket jag hoppas kommer att synas i framtiden, säger Lennart Mattsson.

Cirka 15 000 hushåll i länet saknar dagstidning och Länstidningen riktar nu in sig på att dessa människor ska upptäcka, eller återupptäcka tidningen.

– Det är viktigt att vi når ut till människor för att visa att LT inte är vad LT en gång var. Vi gör en mycket bättre tidning idag än vad vi någonsin tidigare gjort, säger han.

Länstidningens TS-upplaga är i dag 13 000 exemplar.

Mer läsning

Annons