Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Björklund: Närmare Jämtland. Närmare dig.

Hur kommer man nära läsarna i ett län som till ytan är större än Danmark?
Bra fråga.
Det beror väl på vad man menar med ”nära” kanske du säger och det är bra svarat.

Annons

"Nära" är nämligen et tväldigt populärt uttryck i mediebranschen just nu och dyker upp lite varstans i texter som dessa. Det pratas om nära kundrelationer, nära sajtupplevelser och nära möten mellan tidningen och tidningens läsare.

Tyck till om dagens LT. 20 belönas med en trisslott.

Viktiga saker utan tvekan, att hålla kontakten med läsare utspridda på 34 000 kvadratkilometer är en av Länstidningens största utmaningar.

Men för mig som utgivare börjar och slutar alltihop med innehållet vi producerar. Det vill säga det som kommer riktigt nära dig, varje dag.

Ska vi komma närmare våra läsare måste vi först och främst skriva om Jämtland på ett sätt som berör dig och alla andra som betalar för tidningen. Vi måste helt enkelt ta hela det här länets utmaningar på allvar och det är också vad LT har försökt göra det senaste året.

Vi har granskat den nya polisorganisationen, mobiltäckningen, nattågstrafiken, vägsaltet, fjällturismen, regionfrågan, byggboomen och försvarsförmågan i ett län där försvaret har avvecklats och lämnat något nytt och väldigt spännande efter sig.

I dagens tidning avslöjar vi bland annat hur mycket de kritiserade modulhusen i Östersunds kommun egentligen kostade, vi förklarar varför jämtarna rasar när besluten tas för långt bort och berättar hur det kan se ut när Brinkeboda öppnar som ett klassiskt värdshusigen.

Och så ger vi er Jonas Hamner, förstås.

LT:s underhållande jaktkrönikörär närmare Jämtland än de flesta av oss. Jobbar i skogen till vardags, försöker få ordning på sin hund och sticker ut med bössan så fort tillfälle ges. Träffsäker som få – även om han mest gick bom under fjolårsjakten.

”Nära” skjuter alltså ingen hare, men vill du följa jakten på riktigt lokala nyheter tycker jag du ska fortsätta läsa LT. Och är du inte prenumerant sedan tidigare hoppas jag kunna locka dig med erbjudandet här nedanför.

Välkommen till oss! Lars Björklund

Redaktionschef och ansvarigutgivare

Här kan du bli kund hos Länstidningen.

Mer läsning

Annons