Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärde ut smart klimatprat på Folkets hus

/
  • Att vara tydlig, konsekvent, långsiktig och trovärdig är några av nyckelorden för den som vill föra ut sitt budskap och lyckas med det, enligt Jessica Cederberg Woodmar, expert på klimatkommunikation. I går deltog hon i en konferens i Östersund.   Foto: Håkan Luthman

Länets företagare, politiker, kommuner och intresseorganisationer, som på olika sätt arbetar med att kommuni­cera frågor som rör energi och klimat, ska bli bättre på att föra ut sina budskap.

Annons

Enligt Jessica Cederberg Wodmar, expert på klimatkommunikation, möts människor av 3 500 olika budskap om dagen.

Det ger en signal till den som vill förmedla något att det gäller att göra rätt, för att få människor att lyssna och förstå det egna budskapet.

Länsstyrelsen arrangerade i går ett seminarium om klimatkommunikation. Det är del i länsstyrelsens arbete med regionala miljömål, energi- och klimatstrategi och klimatanpassning.

Syftet med dagen är att inspirera och tipsa olika aktörer hur de ska kommunicera klimatfrågor för att nå ut. Bland deltagarna finns Marina Gregorsson, från Jämtlands läns energikontor. Energikontoret arbetar främst med samordning av kommunal energi- och klimatrådgivning och finns med i olika projekt.

– Vi jobbar mycket med att kommunicera så det här är lärorikt, säger Marina Gregorsson.

Per-Olov Rignér, Skogstyrelsen, är en annan av deltagarna.

– Energi och klimatfrågor är verkligen en utmaning. Bioenergi är till exempel ett område som spelar stor roll för oss, ett annat exempel är vilken sorts träd som ska planteras, säger Per Olov Rignér.

När LT träffar honom har dagen just börjat och han har lyssnat till Jessica Cederberg Woodmar.

– Det är verkligen jättebra, det är lätt att göra fel när det handlar om att kommunicera.

Skogstyrelsens uppgift är skogar ska vårdas och brukas för att ge avkastning men samtidigt bevara mångfalden. Rådgivning är en viktig arbetsuppgift de lokala kontoren har.

Mer läsning

Annons