Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen vill ha energieffektiva företag

Hållbart byggande och energieffektivisering i små och medelstora företag. Det ska Länsstyrelserna i Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten satsa på i ett nytt projekt. De har tillsammans beviljats två miljoner kronor av Energimyndigheten.

Annons

Målet är bland annat att skapa fler arbetstillfällen och förbättra lönsamheten i de företag som berörs av projektet. Ingela Brandén, energi- och klimatstrateg, tror att de har mycket att vinna på att de har valt att samarbeta mellan länen.

– Många av våra län ser ganska lika ut så vi kan dra nytta av varandra. Det är också alltid bra att föra samma kapital, säger hon.

De ska satsa mycket på att informera företagen om energiomställning och effektivisering.

– Vi ska ta fram företag i länen som får vara goda exempel och därmed ta vara på erfarenheter. Det är viktigt att vi samverkar med andra aktörer och nätverk som redan finns, säger Ingela Brandén.

Projektet ska bland annat inventera vad företagen har gjort för att energieffektivisera och hur de kan fortsätta den utvecklingen. Ett mål är också att arbeta för en gemensam norrlandskonferens med fokus på frågorna. Projektet pågår till och med 2011.

Mer läsning

Annons