Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen satsar på olycksdrabbad korsning

Det ska göras stora satsningar på den svårt olycksdrabbade korsningen på Frösön. Det skriver länsstyrelsen i remissutgåvan av Länstransportplanen. De har också tagit fram ytterligare vägprojekt samt gång- och cykelprojekt som ska prioriteras.

Annons

Länsstyrelsen har fått i uppdrag att upprätta en länstransportplan för åren 2010–2021. Det innebär att denhar tagit fram en åtgärdsplan baserad på tre nivåer.

Första nivån gäller vad som prioriteras om länet får 477 miljoner kronor. De andranivåerna gäller om länet får 25 procent mindre eller 25 procent mer än beräknat.

Länsstyrelsen harplockat fram sammanlagt 21 vägprojekt och 23 gång- och cykelprojekt som ska genomföras om länet får 596 miljoner kronor, det vill sägamer pengarän den preliminära potten.

Vid full pott, det vill säga 477 miljoner kronor, räcker pengarna till att genomföra de 17 första vägprojekten. Om länet i stället får mindre pengar än planerat kan bara de tio första vägprojekten prioriteras, däribland den olycksdrabbade korsningen på Frösön.

Länets kommuner, kringliggande områden och stora företag har möjlighet att ge sin syn på hur länsstyrelsen prioriterat. De har på sig till 25 september att svara.

Mer läsning

Annons