Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen kräver miljonbelopp av Östersund

Länsstyrelsen har bestämt sig för att ge Östersunds kommun höga böter för att de inte klarat av att skapa bostäder till handikappade.

Annons

– Det är vi väldigt upprörda över och vi kommer att överklaga, säger kommunalrådet Jens Nilsson (S).

– För Östersunds kommun handlar det om 150 000 kronor i månaden sedan juli i fjol, det handlar alltså om flera miljoner till dess vi har verkställt beslutet.

Katarina Nyberg Finn (S) tycker att det var förfärligt tråkigt att få det här beskedet.

– Jag kanske hade kunnat förstå det bättre om vitet hade kommit för ett år sedan, nu är vi faktiskt på gång med 22 nya gruppbostadsplatser i år. När det rullar på känns detta som ett slag i magen, säger hon.

– Det handlar alltså 150 000 kr i månaden tills beslutet är verkställt och fram till dags dato blir det 1,8 miljoner. Lägenheterna blir inte klara förrän till hösten och under tiden tickar vitet på.

Katarina Nyberg Finn menar att de fattade beslutet om bostäder i maj och det går inte att verkställa ett sådant beslut på två månader.

– Det finns rättsdomar som säger ett år, detta kommer vi naturligtvis att bestrida. Men det kom statistik häromdagen där det stod att länsstyrelsen i Jämtland inte hade gått vidare med något ärende, detta kanske är ett sätt att förbättra statistiken.

Hon menar att de inte har kunna råda över fördröjningen fullt ut, överklaganden har gjorts av privatpersoner och bostadsmarknaden har inte riktigt varit med dem.

Mer läsning

Annons