Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsrätten får granska fråga om ansvarsfrihet

Två beslut som fattats av Östersunds kommunfullmäktige strider mot lagen. Det anser folk- partisten Mats El Kott som anmält saken till länsrätten.

Annons

Vid kommunfullmäktiges sammanträde 23 april i år så fattades ett beslut om att de som suttit i Östersunds socialnämnd skulle beviljas ansvarsfrihet.

Men fyra folkpartister reserverade sig mot beslutet. De menade att flera av nämndens ledamöter inte hade skött sitt uppdrag eftersom de medvetet låtit kostnaderna skena iväg med nästan 12 miljoner kronor.

Men historien slutar inte där. Folkpartisten och fullmäktigepolitikern Mats El Kott anser att fullmäktiges beslut om ansvarsfrihet strider mot lagen.

Anledningen är att de kritiserade politikerna själva deltog i fullmäktiges beslut att bevilja dem frihet från ansvar.

Mats El Kott anser också att kommunalrådet AnnSofie Andersson, S, inte skulle ha deltagit i beslutet om ansvarsfrihet för ledningen för Norra Jämtlands Räddningstjänstförbund eftersom hon själv sitter som ledamot i förbundsdirektionen.

De båda ärendena har anmälts till Länsrätten i Jämtlands län som ska titta på om någon av politikerna varit jävig i de aktuella besluten.

Mer läsning

Annons