Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsborna med mest skulder till Kronofogden

De tio mest skuldsatta i länet är tillsammans skyldiga över 55 miljoner kronor. På listan över de länsbor med störst aktiva skulder hos Kronofogden finns bara en kvinna. Det harmonierar med resultatet för hela riket, av de 210 mest skuldsatta i Sverige är endast 23 kvinnor.

Annons

En hallänning är landets mest skuldsatta person, med en skuld på drygt 600 miljoner. Den jämte som toppar Kronofogdens sammanställning över de mest skuldsatta länsborna är skyldig drygt 11 miljoner kronor.

Nyhetsbyrån Siren har bett Kronofogden att ta fram listor över de tio mest skuldsatta i varje län och det är män som dominerar på listorna.

Av de 210 personer som finns med på listan är endast 23 kvinnor. Och i länet finns endast en kvinna med i skuldtoppen.

De skulder som avses är aktiva skulder hos Kronofogden. Skuldsaldo hos Kronofogden ska inte förväxlas med skuld till en bank. Skuld hos Kronofogden uppstår när någon till exempel inte betalar in en skatteskuld eller låter andra skulder förfalla.

Flera av dem på listan över länsbor med stora skulder hos Kronofogden har i dag näringsförbud. Flera har konkurser bakom sig och åtminstone en person utreds i nuläget för ekonomisk brottslighet.

Totalt har de 210 svenskarna som toppar sina respektive läns listor skulder på nära 6,5 miljarder kronor.

Mer läsning

Annons