Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsbo stämmer försäkringsbolag på en miljon

Länsförsäkringar tycker inte att 46-åringen har rätt till full ersättning. Mannen själv är av en annan åsikt. Nu blir ärendet ett fall för tingsrätten.

Annons

I början av 2000-talet var den nu 46-årige mannen, numera hemmahörande i södra Jämtlands län, på en affärsresa i St. Petersburg. Under en taxiresa mellan två möten blev bilen som mannen färdades i påkörd bakifrån.

Både ryska och svenska läkare konstaterade att mannen ådragit sig en så kallad pisksnärtsskada, whiplash, och sedan olyckan har han i omgångar haft rätt till sjukersättning via Försäkringskassan.

Vid tiden för olyckan var länsbon gruppolycksförsäkrad via sin arbetsplats och mannen har fått ut drygt 185000 kronor i ersättning. Men eftersom Försäkringskassan bedömer att han har rätt till trefjärdedelars sjukpenning menar han att ersättningen från försäkringsbolaget borde vara högre. Länsförsäkringar är av en helt annan åsikt.

Nu har länsbon vänt sig till tingsrätten för att få full ersättning.

I en stämningsansökan till tingsrätten i Stockholm yrkar länsbon på att Länsförsäkringar ska utbetala ytterligare 1 095 360 kronor inklusive dröjsmålsränta till honom.

Mer läsning

Annons