Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt kvar till ny på- och avfart till Odenskog från E14

Det är fortfarande många beslut som krävs innan Odenskogsföretagarna får den på- och avfart från E14 som de krävt till det hårt trafikerade handelsområdet.

Annons

Harry Sjöström var en av pådrivarna bakom förslaget om en ny in- och utfart från och till E14 i förlängningen av Fagerbacken.

Problemen är många. Dels är det inte helt klart vem som ska lägga upp pengarna för byggprojektet och dels är just pengarna kruxet just nu – i kristider.

– Det är prio på en ny infart längs, förslagsvis, kraftledningen mot E14. Där ska man kunna ta sig in i området norrifrån och kunna åka ut för färd söderut, men inte norrut, säger Harry Sjöström.

Kommunen skulle med stor sannolikhet fått stå för bygget av vägen till E14 – ett projekt som, enligt uppgift till LT, beräknas kosta cirka sex miljoner kronor.

Och Vägverket får i det läget stå för på- och avfarten från och till E14.

Där säger Harry Sjöström att Vägverket i så fall kommer att behöva ett underlag för trafikmätning om det överhuvudtaget ska kunna tas ett beslut hos verket.

– Just nu handlar det om att betala mätningen. Det ska kosta ungefär 100 000 kronor och vi diskuterar om vi företagare ska stå för hälften och kommunen för den andra halvan. Det är inget som är klart än.

Mer läsning

Annons