Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt fängelsestraff för man med två kärleksrelationer

I juni dömde hovrätten en 46-årig man i länet till fängelse i ett år och fyra månader. Brottet: grov kvinnofridskränkning mot sin tidigare sambo. Nu fälls mannen igen, i tingsrätten.

Annons

Den här gången döms han för grov fridskränkning mot en kvinna som är närstående till mannens förra sambo. Straffet blir ytterligare ett halvårs fängelse.

Han döms också att betala 35000 kronor i skadestånd till kvinnan, som han på olika sätt misshandlat och ofredat under drygt ett halvår.

De båda kvinnorna som mannen döms för att ha misshandlat fick kännedom om varandra. Den ena började berätta för den andra vad han utsatt dem för.

Båda hade en kärleksrelation till mannen.

Den kvinna som står i centrum för den nya domen har redogjort för att förhållandet efter hand ledde till att 46-åringen ville ha mer kontroll över henne. Fick han inte det tog han till våld.

Enligt vad mannen uppgav under rättegången blev han chockad över den beskrivningen av förhållandet och nekar till att våld förekommit.

Tingsrätten bedömer kvinnan som mycket trovärdig. Hon har inte gett några intryck av att vilja förstora eller överdriva i sina detaljerade redogörelser.

46-åringen har enligt tingsrätten lämnat mycket knapphändiga uppgifter om de händelser som ledde till flera brottsmisstankar mot honom. Han har konsekvent hävdat att alla påståenden om våld är lögn från kvinnans sida.

Tingsrätten slår fast att såväl mannens trovärdighet som tillförlitligheten i hans berättelse är låg. Det här leder till att han döms för misshandel vid åtta tillfällen samt ett fall av ofredande. Kvinnan utsattes för knytnävsslag i magen vid ett av dessa tillfällen och blev kastad i väggen samt slagen i ansiktet och på käken vid några andra tillfällen.

Han fälls också för bedrägeri i samband med att han lurat ett försäkringsbolag att betala ut 75000 kronor på oriktiga uppgifter om att hans skoter var stulen. Han har erkänt denna gärning.

Mer läsning

Annons