Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt fängelsestraff för basebollmisshandel

/

En indiciekedja och uppgifter ur polisförhör binder 33-åringen till basebollmisshandel. Den bedömningen gör tingsrätten och dömer huvudmannen till fem års fängelse.

Annons

Den 33-årige östersundsbon som tidigare dömts för grova brott och som hade permission från fängelse när misshandeln ägde rum dömdes i dag av Östersunds tingsrätt som skyldig till mordförsök, övergrepp i rättssak och anstiftan till övergrepp i rättssak. 33-åringen har genom hela rättegången förnekat att han varit inblandad i brottet.
Det var i somras huvudmannen maskerad trängde sig in i en lägenhet i centrala Östersund och med hjälp av ett basebollträ misshandlade den man som fanns i lägenheten. Offret för misshandeln fick allvarliga skador och vårdades under en tid på sjukhus.
De två medhjälparna som var med vid misshandeln i lägenheten i somras döms för medhjälp till misshandel. De får tre månaders fängelse, men då de suttit häktade långa perioder är fängelsestraffen redan avtjänade.
En person döms till skyddstillsyn för medhjälp till övergrepp i rättssak. Denne har under polisens utredning på huvudmannens uppmaning sökt upp anhöriga till medhjälparen och hotat med konsekvenser om de kom fram negativa uppgifter om huvudmannen i utredningen.

Mer läsning

Annons