Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsiktig plan krävs för att utveckla skidstadion

De senaste 20 åren har nästan 100 miljoner kronor investerats i Östersunds skidstadion. Men satsningarna har genomförts utan att kommunen haft någon långsiktig plan.

Annons

De investeringar som gjorts på skidstadion sedan början av 1990-talet har skett utan att kommunen haft någon tydlig strategi.

Det har lett till att stora pengar satsats på att bygga ut stadion inför tillfälliga arrangemang och behov. Politikerna i kultur- och fritidsnämnden anser att en långsiktig plan behövs och därför har tjänstemännen fått uppdrag att komma med ett förslag på hur en sådan plan ska tas fram.

I tjänstemannaförslaget konstateras att Östersund har utvecklats som ort för olika arrangemang och att kraven på förbättring av skidstadion därmed också har ökat.

Till exempel så ställer det internationella skidskytteförbundet, IBU, krav på förbättringar som måste göras på stadion. Om Östersund ska kunna arrangera världscuptävlingar i längdskidor så kommer ytterligare investeringar att behövas.

Tjänstemännens förslag är att en projektgrupp under det kommande året jobbar med att ta fram en långsiktig plan för stadions utveckling. Bland annat så bör gruppen komma fram till vilka långsiktiga behov som finns för investeringar samt hur stora ytor som behövs för en utbyggnad av stadion.

Slutrapporten för skidstadion föreslås vara klar i april nästa år.

Mer läsning

Annons