Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längre kvällsöppet i kampen om kunderna

/
  • – Vi ser exempelvis många barnfamiljer som kommer in sent på kvällen när de är färdiga med aktiviteter och träningar, säger Fredrik Schoultz stormarknadschef på Coop Forum i Lillänge.
  • – Vi triggar varandra, säger Fredrik Schoultz om att konkurrensen mellan mathandlarna nu leder till längre kvällsöppettider.

Fler matbutiker inför kvällsöppet till klockan 22 i Östersund och kampen om kunderna hårdnar.

Annons

När Ica Maxi drog igång butiken på Stadsdel norr infördes det här från början.

Nu har Coop Stormarknad och Ica Kvantum utökat till längre kvällsöppet alla dagar i veckan. Den senare erbjuder också hemkörningar via internetbutik, sedan cirka ett år.

– Längre kvällsöppet är ett önskemål från kunderna och det finns en marknad för att ha öppet till klockan 22, säger Fredrik Schoultz stormarknadschef på Coop Forum i Lillänge.

• Hur märks det?

– Vi märker det på att vi har väldigt många kunder mellan åtta och nio på kvällen och det finns en potential i att ha öppet ännu längre.

Enligt Fredrik Schoultz finns det också ett förskjutet handelsmönster med i bilden, där kunder förlägger sina inköp till senare på kvällen.

– Vi ser exempelvis många barnfamiljer som kommer in sent på kvällen när de är färdiga med aktiviteter, träningar samt har tvättat och gjort klart inför morgondagen. Då passar dom på att handla i lugn och ro.

Att det kan bli ytterligare förlängda öppettider framöver ser han inte som en omöjlighet.

• Behöver ni ha mer personal och vilken uppfattning har ni mött från fackföreningen Handels?

– Vi har gjort en liten utökning och från facket vill dom att vi säkerställer ett antal säkerhetsfunktioner, framförallt.

– Vi har tillgodosett önskemålet om att alltid ha väktarhjälp vid stängning. Vi har också säkerhetsutbildningar för att höja medvetandegraden hos personal och hur de ska hantera situationer, säger Fredrik Schoultz.

Han säger sig ha mött en överlag positiv inställning från personalen, genom att butiken genererar mer handel och sysselsättningen hålls uppe.

Konkurrensen mellan handlarna är en väsentlig del som inte går att bortse ifrån.

– Självklart är det konkurrensmöjligheter också i det här. Vi triggar varandra, säger Fredrik Schoultz.

Mer läsning

Annons