Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsbostäder behåller fastigheter i Mariedal

/
  • När ledamöterna i landstingsfullmäktige diskuterade försäljning av landstingets bostäder pågick skidskytte-VM i Sydkorea som bäst. Det är inte lätt att engagera sig till hundra procent när Anna Carin Olofsson-Zidek håller på att ta guld. Några ledamöter hade ett öra på debatten och det andra på skidskyttet.  Foto: Anita Näsberg

Alliansens förslag att Landstingsbostäder AB ska bli en aktiv aktör på bostadsmarknaden föll inte majoriteten i landstingsfullmäktige i smaken.

Annons

Efter en lång debatt avslogs förslaget att utreda förutsättningarna för nybyggnad respektive avyttringar av bostadsfastigheter.

Hela den borgerliga alliansen reserverade sig mot beslutet.

Alliansen vill nämligen sälja lägenheterna i Mariedal för att kunna bygga nytt i närheten av sjukhuset.

– Landstingsbostäder har redan det uppdraget och då kan vi inte tillsätta en utredning, säger Stefan Wikén, s.

Gunnar Hjelm, m, tycker att majoriteten bara säger ”vi vill inte” som svar på alla frågor.

– Om ni hade velat hade ni kunnat ge bolaget i uppdrag att utreda, säger han. Det är en skriande bostadsbrist i Östersund då måste landstinget se till att få ett bostadsbestånd så vi kan erbjuda dem vi anställer någonstans att bo.

– Det är tråkigt att ni har en så defensiv hållning i en problematisk hållning, säger Marianne Larm-Svensson, c. Behov av nya bostäder hänger ihop med våra tillväxtmål. Det är en attitydfråga.

– Jag tycker att landstingsbostäder sköter sig bra, men när de ville bygga bostäder i Krokom på egen mark då sa den borgerliga majoriteten där nej, säger Björn Sandal, s.

Mer läsning

Annons