Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstinget behöver lika många vikarier som förr

Trots kristider har landstinget inte dragit in på semestervikarier. – Antalet vikarier står i relation till antalet vårdplatser och det antalet är i stort sett oförändrat, säger Annika Sörensdotter.

Annons

Trots att man som en följd av den ekonomiska krisen skär ned på offentliga utgifter i landet så påverkas inte antalet semestervikarier inom Jämtlands läns landsting nämnvärt.

– Det är svårt att få fram exakta siffror på hur många vikarier vi tar in, säger Annika Sörensdotter som är tillförordnad personalchef på landstinget.

– Men däremot står antalet vikarier i relation till antalet vårdplatser som vi har. Där har vi två förändringar: på kirurgen har vi något fler vårdplatser än tidigare år och på medicin har vi något färre vårdplatser. Totalt sett blir antalet dock i stort sett detsamma, vilket gör att vi har samma personalbehov som tidigare, säger Sörensdotter.

Landstinget säger sig även ha haft en problemfri rekryteringsprocess inför sommaren.

– Ibland kan det vara svårt att hitta tillräckligt många vikarier, men i år har vi inte haft några problem på den fronten, säger Sörensdotter.

Mer läsning

Annons