Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen ute på nattvandring

/
  • Med fyra tröjor och dubbla långkalsonger så anslöt landshövding Britt Bohlin på fredagskvällen upp med stadens nattvandrare. Planen var att skapa sig en förståelse för ungdomar på stan men även för att inspirera andra föräldrar att börja nattvandra.Foto: Robert Henriksson

Ordentligt påbylsad i Nattvandrarnas röda kläder deltog landshövding Britt Bohlin i fredagens nattvandring i Östersunds centrum. Under några timmar gick hon och ett tiotal andra vuxna runt på stan.

Annons

Britt Bohlin är glad att hon bestämde sig för att vara med.

– Det är en viktig insats som man gör när man ute så här. Och det gör skillnad. Att vuxna är ute på stan betyder mycket för ungdomar. Det ser man när man nattvandrar, säger Britt Bohlin.

Vad hade du för förväntningar?

– Jag tänkte att det skulle bli spännande att se stan på ett sätt som man vanligtvis inte ser den. Att se hur ungdomar upplever den på kvällstid ute.

Hur var det då?

– Det var väldigt trevligt. Många kom fram och småpratade. Jag tror att vuxna när de är ute kanske uppfattas lite som en trygghet för de ungdomar som rör sig där.

Nu har du ju själv varit ute en kväll. Vad säger du till de vuxna som skulle vilja nattvandra men är lite oroliga för att det kanske är farligt?

– Jag tror inte det är farligt. För när vi är ute så är vi inte ordningsvakter eller socialarbetare. Vi råkar inte i bråk.

– En annan sak som man kanske funderar på också är väl vad man ska prata om med ungdomarna ute på stan. Men det ger sig själv. ”Fryser du”,”Hur mår du”. Det blir ganska enkelt.

Britt Bohlin låter bubblande glad över att hon nattvandrade en kväll. Och det är fler än Nattvandrarna som får en skopa av hyllningarna.

– Det är många som gör bra saker på kvällarna. Vi var in en sväng i Gamla kyrkan. Sedan var vi också in och hälsade på hos Gamla tingshuset, säger hon.

Mer läsning

Annons