Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagom till semestern fylls länets vägar av underhållsarbeten

/
  • Det blir långa dagar på vägarna för Jimmy Gudru från Dalarna. Det gäller att aldrig släppa blicken från vägen. Att inte glömma bort att det när som helst kan komma ett fordon. Från vilket håll som helst.
  • Vägarbetaren Fredrik Wikstrand går mitt i vägen. Trafiklotsen som passerar håller en låg hastighet, så låg som 10–20 kilometer om det behövs. Det här är bara en av många vägarbetsplatser i Jämtland. Men den är ensam om att ha trafiklots.

Äntligen har sommaren kommit till Jämtland. Men det betyder också massor av vägarbeten.

Annons

Under sommaren är Jämtlands vägar stundtals en enda arbetsplats. Stor och fruktansvärt långsam att köra igenom. Åtminstone kan det ibland kännas så för bilsemestrande jämtlänningar på väg söderut med längtan till übersnabb och bred Autobahn.

Lennart Hellsing är pressansvarig på Vägverket. Han bekräftar bilden av att det verkligen är mycket vägarbeten på sommaren.

– Det handlar om kanske hundra olika vägarbeten som görs samtidigt runt om i länet, säger han.

Men långt ifrån alla är sådana som i någon större omfattning påverkar trafiken.

Ett exempel just nu är den städning som pågår av länets samtliga vägar. Men det är ett exempel på en aktivitet som inte påverkar trafiken i någon större grad enligt Lennart Helsing.

Går man in på Vägverkets hemsida – vagverket.se – kan man själv se var det pågår vägarbete.

Lennart Helsing vill gärna flagga för en annan gammal ”trotjänare”.

– Det går också att gå in på text-tv och se var de aktuella vägarbetena finns. Det är användbart för en del äldre och andra som kanske inte har tillgång till internet, säger han.

Mer läsning

Annons