Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkoherden om turbulensen: Många är ovana att ha en chef

/
  • ”Det har tidigare varit väldigt mycket av ett fritt val vad gäller arbetet inom Östersunds församling och då är det klart att det blir en oerhörd stor omställning när det förändras”, säger kyrkoherden vid Östersunds församling, Gunnar Prytz.
  • ”Kyrkan måste inse att det inte längre finns ett obegränsat flöde av pengar som kommer från staten”, säger komminister Peter Larsson.

Omorganisation, finanskris och minskade intäkter. Även kyrkan lever i kristider och nu styrs verksamheten upp inom Östersunds församling.
– Många är nog inte vana vid att inte få bestämma själva längre. Men jag är en tydlig chef och mitt arbete går ut på att få församlingen att överleva även i framtiden, säger kyrkoherden Gunnar Prytz.

Annons

Vid millennieskiftet släppte staten sitt ansvar över kyrkan. Redan då, under de första åren, skulle ett omorganisationsarbete ha påbörjats inom Östersunds församling enligt kyrkoherden Gunnar Prytz.

Men det är inte förrän nu som arbetet har kommit igång – mitt under brinnande finanskris dessutom.

Kyrkoherden har i dag det övergripande ansvaret för församlingen. Tidigare var det den administrative chefen som höll i trådarna.

LT har i ett antal artiklar berättat om den oro och turbulens som följts av förändringsarbetet inom församlingen. Flera anställda har eller är på väg att sluta. Sjukhusprästen är en och två av stans stora kyrkliga profiler, Ruth Törnqvist och Eva Jemn, är också på väg: ”Den nya organisationen har inneburit så stora förändringar för mig att det är omöjligt att vara kvar, det fungerar helt enkelt inte längre. Det är med sorg i hjärtat jag lämnar Östersund”, sade Eva Jemn till LT förra veckan.

Gunnar Prytz har varit på utlandsresa under de dagar LT har berättat om turbulensen, men är nu tillbaka i Östersund.

Märker du av en oro inom församlingen i dag?

– Ja, det är klart. Jag läser ju tidningarna.

Men hur fungerar kommunikationen inom församlingen – hur märker du av oron i leden?

– Om man inte vill vara med i en omorganisation så sätter man sig på tvären och vänder ryggen till. Det har jag märkt.

Är det en slump att så pass många valt att sluta just nu?

– Nej, det är inte en slump. Eva Jemn har ju till exempel sökt tjänst söderut i flera år.

Peter Larsson, komminister, är av en annan åsikt.

– Jo, det när nog lite av en slump att det har klumpat ihop sig så många som vill sluta just nu.

Har du, Gunnar Prytz, hårda nypor som chef?

– Jag har snarare fått höra att jag har för mjuka nypor.

Prytz anser vidare, precis som Peter Larsson, att arbetet inom församlingen i mångt och mycket har styrts av de enskilda anställda själva.

– Många är nog inte vana vid att inte få bestämma själva längre. Men jag är en tydlig chef och mitt arbete går ut på att få församlingen att överleva även i framtiden.

– Det har tidigare varit väldigt mycket av ett fritt val vad gäller arbetet inom Östersunds församling och då är det klart att det blir en oerhörd stor omställning när det förändras, fortsätter han.

Enligt Gunnar Prytz beror oron i de kyrkliga leden inte enbart på omorganisationen där verksamheten centraliserats i större utsträckning. Bakom förändringarna finns också ekonomiska aspekter där församlingen måste mätta mun efter matsäck liksom satsningar på nya inriktningar som kyrkofullmäktige beslutat.

Peter Larsson angående de ekonomiska förutsättningarna:

– Det finns överlag en tendens att exempelvis museer och kyrkan har levt lite i en skyddad verkstad under många. Kyrkan måste inse att det inte längre finns ett obegränsat flöde av pengar som kommer från staten.

– Och jag kan inte säga att Gunnar har speciellt hårda nypor. Nu görs det förändringar som är nödvändiga för kyrkans överlevnad, fortsätter han och pekar på det faktum att den minskade andelen intäkter via kyrkoavgiften gör att effektiviseringar är nödvändiga.

Därför har också beslut fattats om att bland annat minska personalstyrkan från 60 stycken inom församlingen till 50 anställda. De nedskärningarna ska i första hand ske via så kallad naturlig avgång.

En fråga är vad som kommer att hända med den uppskattade öppna verksamheten för Östersunds missbrukare i Gamla kyrkan när Eva Jemn slutar.

– Det finns inga beslut om att den verksamheten kommer att upphöra utan vi ska fortsätta som vanligt. Vi har visserligen beslut om att minska öppettiden med en halvtimme på morgonen och en halvtimme på kvällen, men det är av arbetsmiljöskäl, säger Gunnar Prytz.

Mer läsning

Annons