Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kylan försenar Mittnabotågen

/
  • Växlar fryser sönder och rälsen går av i kylan som håller länet i ett hårt grepp.

Snö och kyla ställer till stora problem för tågtrafiken till och från länet. Veolia uppmanar resenärer att boka tidigare avgångar om man har anslutande transporter.

Annons

Den senaste tidens vinterväder har ställt till stora problem för Mittnabotåget som trafikerar sträckan mellan Sundsvall och Trondheim. Veolia, som driver Mittnabotåget, skriver i ett pressmeddelande att snö och kyla har gjort det svårt att hålla tågtrafiken igång enligt tidtabellen.
– Vi har problem att köra på banan under rådande förhållanden, vi gör därför allt vi kan genom att bland annat sätta in så många ersättningsbussar som möjligt, säger Katarina Persson, trafikchef på Veolia transport.
– Det har kommit en halvmeter snö på ett dygn för cirka en vecka sedan och det är så kallad flygande snö som ytterligare försvårar situationen, tillägger hon.
Enlig Veolia har kylan bland annat lett till att rälsen skadats och att växlar frusit sönder. Tågbolaget vill efter problemen uppmana sina resenärer att vara ute i god tid om de har anslutande transporter att passa.

Mer läsning

Annons