Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnojouren fick gåva från Centerkvinnor

/
  • Irene Göransson och Irene Lövgren delade i går ut en gåva till Kvinnojouren  i Östersund. Gåvan togs emot av Jessica Rundberg. Foto: Ulrika Andersson

Centerkvinnorna i Jämtlands län uppmärksammade den internationella kvinnodagen genom att dela ut en gåva till Kvinnojouren i Östersund.

Annons

Jessica Rundberg jobbar på Kvinnojouren i Östersund och var den som tog emot gåvan från Centerkvinnorna. Hon uttryckte en stor tacksamhet till stödet och berättade att just den här typen av bidrag fyller en viktig funktion i kvinnojourens verksamhet.

– När vi får pengagåvor som den här så går pengarna alltid uteslutande till något som heter Gunhilds fond. Det är pengar som går till kvinnors behov där samhället inte riktigt räcker till.

– De här pengarna kan till exempel användas för att byta lås hos någon som har problem. Men de kan också användas till att betala en semester för en kvinna som aldrig haft några egna pengar, säger Jessica Rundberg och fortsätter:

– De här gåvorna som vi får betyder jättemycket för utsatta kvinnor. De betyder till exempel att vi på kvinnojouren kan arbeta mycket snabbare och sätta in insatser tidigare än om vi måste ragga pengar till varje sak.

Mer läsning

Annons