Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skyldig F-kassan en halv miljon

En kvinna från Östersund ska betala tillbaka mer än en halv miljon kronor till försäkringskassan. Kvinnan har under lång tid tagit emot sjukersättning trots att hon arbetade samtidigt.

Annons

En kvinna i 50-årsåldern från Östersund har fått 578 200 kronor i bidrag, utan att ha rätt till bidraget. Nu återkräver Försäkringskassan i Östersund pengarna. Kvinnan har haft hel varaktig sjukskrivning sedan 2003 och fått ersättning utbetald månadsvis. När försäkringskassan började granska ärendet visade det sig att kvinnan hade börjat arbeta redan 2005, men inte anmält det till försäkringskassan. Det visar de kontroller av arbetsgivarintyg och inkomstdeklarationer som kassan har gjort.

Försäkringskassan menar att kvinnan genom att inte meddela att hon arbetade förorsakat att ersättning betalats ut på felaktiga grunder. De felaktiga utbetalningarna har skett under lång tid, det är under fyra och ett halvt år som kvinnan fått sjukersättning trots att hon arbetade. Därför återkräver försäkringskassan hela beloppet på nästan 600 000 kronor.

Mer läsning

Annons