Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna på väg att hoppa

/

Brand utbröt vid 20.30-tiden på torsdagskvällen i ett bostadshus med äldreboende i centrala Östersund.
Åtta personer fördes till sjukhuset för kontroll sedan de andats in rök.
Polisen har inlett en förundersökning för att se om något brott ligger bakom branden.

Annons

Det brann med öppna lågor från en av de översta våningarna i ett hus på Prästgatan 58 när räddningstjänsten anlände.
I första skedet plockades en yngre kvinna ner fönstervägen från tredje vången med hjälp av en skylift. Då brann det med öppna lågor i lägenheten där hon befann sig.
Det finns två uppgifter som tyder på att hon kan ha varit på väg att hoppa ut från fönstret för att undkomma lågorna.
– Hon hängde i armarna på utsidan och skulle hoppa när vi kom. Det var kraftig brand initialt, säger Lars Nyman, räddningsledare.
– Då vi kom satt kvinnan i fönstret och med hjälp av skyliften kunde hon tas ner och föras till sjukhus, säger Kent Söderlund som jobbade med ambulans- och sjukvårdsinsatserna på platsen.
– Fyra kvinnor och två män fördes till sjukhuset med ambulans och två personer genom transport med egen bil. De flesta gick ut själva genom trapphuset och hade utsatts för rök som de andats in, fortsätter Kent Söderlund.
Varken polis eller räddningstjänst hade fått någon bild av brandorsaken vid 21.45-tiden i går och det ska utredas närmare.
– Men lägenheten har svåra brandskador, konstaterar Oscar Berglund, yttre befäl vid polisen.
När larmet kom förekom uppgifter om att flera personer befann sig i lägenheten. Ingen uppges ha drabbats av några svårare skador
Branden inträffade inom området Solberg som har ett äldreboende, men det är ett blandat boende i fastighetens lägenheter.

Polisen har inlett en förundersökning efter branden på Prästgatan i centrala Östersund. Under fredagsförmiddagen ska polisens tekniker till platsen för att säkra eventuella spår.

Mer läsning

Annons