Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna bröt sitt revben – när hon plockade varor i butikens frysdisk

/

Kvinnan skulle hämta en vara ur frysdisken. Det slutade med en revbensskada och kraftiga smärtor.

– Frysdiskarna är alldeles för stora för korta personer, hävdar hon.

Annons

Kortvuxenhet kan upplevas som ett handikapp i ett samhälle byggt för långa människor. För en kvinna från Östersund, som vill vara anonym, är det ett smärtsamt faktum.

Kvinnan besökte Willys matvarubutik i Östersund i onsdags och hamnade snart vid frysdiskarna. Där började hon diskutera med en annan kvinna i butiken om hur höga kanterna på affärens nya diskar var och hur djupa de var invändigt.

För att demonstrera problemet hämtade hon en person ur butikspersonalen och sträckte sig över kanten för att plocka upp en vara.

Då small det till i revbenen.

– Ironiskt att det hände precis när jag skulle visa vilket problem det kan vara att vara kort, säger hon.

– Jag kände på en gång att det var något som var fel. Sedan dess har jag haft fruktansvärt ont på nätterna när jag ska sova.

Dessutom är kvinnan rädd att hon kan tvingas till sjukskrivning från sitt arbete.

– Jag har jobbat en dag sedan olyckan skedde och då fick jag bita ihop rejält. Jag tycker att jag borde få någon form av kompensation av affären, de borde ha ett ansvar, säger hon.

– Om inte annat borde de ha en tång eller något liknande tillgänglig så att personer som är kortare kan nå ner i frysboxen.

Rickard Nordström är butikschef på Willys och förklarar att de nya större frysdiskarna är en följd av miljöanpassning.

– Det blir ett enormt resursslöseri om man har öppna frysdiskar. Eftersom vi vill energieffektivisera har vi lagt på lock på diskarna som gjort dem åtta centimeter högre, det är självklart inte för att jävlas med våra kunder, förklarar han.

Angående kvinnans historia förstår han hennes problem, men har även en enkel lösning på det hela:

– Vi har fullt med personal i butiken som har betalt för att hjälpa till, det är bara att fråga någon av dem om man inte når det man vill ha.

Kvinnan efterfrågar kompensation från er sida. Vad säger du om det?

– Det blir en försäkringsfråga i så fall. Hon är välkommen att lämna in en olycksanmälan till oss som vi lämnar vidare till vårt försäkringsbolag för avgörande i frågan, avslutar Rickard Nordström.

Mer läsning

Annons