Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna blev våldtagen i Badhusparken

/
  • Klockan 03:30 natten mellan onsdag och torsdag överfölls och våldtogs en ung kvinna i Badhusparken, Östersund.

Polisen grep en misstänkt på torsdagskvällen i utredningen av en överfallsvåldtäkt som skedde i Badhusparken, Östersund natten mellan onsdag och torsdag.

Annons

Spaningarna inriktades under torsdagseftermiddagen mot en man i 30-årsåldern som polisen bedömer att det har framkommit besvärande uppgifter emot.

Han anhölls under eftermiddagen i sin frånvaro vilket ledde till fortsatta efterforskningar under kvällen och före klockan 18.00 var mannen gripen.

Kvinnan som blev våldtagen i Badhusparken är i 20-årsåldern. Brottet ska ha inträffat ungefär klockan 03:30.

Kvinnan hade varit och roat sig och passerade genom Badhusparken på väg hem, då en man kom i kapp henne, drog in henne i ett buskage och våldtog henne.

Polisen började arbeta med utredningen tidigt i går morse och under torsdagen var delar av Badhusparken avspärrad för teknisk undersökning.

Avspärrningarna hävdes senare under dagen.

– Vi har under torsdagen genomfört en teknisk undersökning och hållit förhör, säger Maria Olofsson, biträdande chef vid kriminalpolisen.

Polisen har valt att ligga lågt om vad utredningen, den tekniska undersökning samt vad förhören har gett för information att jobba vidare på.

– Men självklart vill vi ha alla upplysningar från människor som kan känna till eller sett något. Även om det är en liten pusselbit kan den vara viktig för oss, säger Maria Olofsson

– Vi har ett brottsoffer som varit med om en mycket traumatisk och uppslitande händelse.

Mer läsning

Annons