Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunglig bröllopsyra i centrum och butikerna

/
  • Det finns ett intresse för det rojalistiska utbudet.

Det ska synas i centrum när det är dags för kungligt bröllop. Det har föreningen Svensk handel Östersund kommit överens om.

Men i flera butiker finns redan nu produkter med rojalistiska och brudparsmotiv.

Annons

19 juni gifter sig Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i Storkyrkan i Stockholm. Men det är inte bara i huvudstaden det uppmärksammas.

– Vi har bestämt att det ska göras någon slags utsmyckning av centrum, säger Lennart Ögren, ordförande i föreningen Svensk handel Östersund.

Det beslutades under ett möte på tisdagen. Men exakt vad som kommer att göras och under vilken tidsperiod är inte bestämt ännu.

– Det är otroligt mycket fokus och ett stort intresse för bröllopet, bland annat i media. Vi jobbar på att hitta bra idéer och arbetar med att uppmuntra våra medlemmar att göra en nationell satsning, säger Lennart Ögren.

Åhléns är en av de kedjor som Hovet godkänt som leverantör an den officiella bröllopsserien. I mitten av butiken i Östersund är det dukat med produkterna. Några exempel är paraply, kökshandduk, bordstabletter, servetter och glasunderlägg med bild av brudparet.

På Gallerix finns foton och kylskåpsmagneter med bilder av Kronprinsessan och hennes blivande make.

– Men vi kommer att få in mer under maj, bland annat större affischer, säger Elin Abrahamsson, som arbetar där.

– Vi kommer att sälja produkterna under hela sommaren, säger hon.

Mer läsning

Annons