Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kumpan lämnade tjuvar i sticket när polisen dök upp

/
  • Kabeltrummor med koppar  är attraktiva stöldföremål för metalltjuvar.  Foto: Scanpix

Ett polispådrag på måndagskvällen, med både hundpatrull och polishelikopter, ledde till att två misstänkta metalltjuvar greps i Lugnvik.

Annons

Efter förhör och kontroll av beslagtaget gods blev männen anhållna misstänkta för stöld av koppar, till ett skrotvärde av cirka 600 kronor. Männen som är i 50-årsåldern var sysselsatta med att ta rätt på godset när ägarna till företaget i Lugnviks industriområde upptäckte den pågående stölden.

Polis tillkallades och kunde konstatera att männen hade hunnit lasta cirka 50 kilo koppar som sannolikt skulle transporteras iväg i ett fordon.

– De hade packat kopparn i kassar med blixtlås. Men i samband med att de blev upptäckta sprang männen från kassarna, säger Eva Posner-Storm vid Östersundspolisen.

Vittnen som följde efter observerade en bil. En senare kontroll visade att bilens ägare är en av de gripna männen.

– Det finns en tredje person som kört bilen. Vem det är var oklart under måndag förmiddag, enligt Eva Posner-Storm. Bilen färdades efter en väg i området och männen misslyckades med att hoppa på bilen.

De misstänkta kunde gripas sedan de försökt gömma sig i centrala delarna av Lugnvik. Men bilen fick inte polisen tag på.

Koppar är fortsatt stöldbegärlig egendom. Största stölden i länet inträffade i anslutning till ett kraftledningsbygge i Brattland i Åre då 17,5 ton kopparkabel stals. I somras fälldes fem personer för inblandning och domarna blev milda; skyddstillsyn med vård och samhällstjänst. Under våren förekom stölder av koppar från kyrkor i Västernorrland, då stuprör och fönsterinfattningar plockades ner.

Mer läsning

Annons