Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kroggäst sparkade liggande man i huvudet

En 23-åring döms till fängelse i ett år och två månader. Han sparkade flera gånger mot en man som låg på ett restauranggolv utan möjlighet att försvara sig.

Annons

Mannen träffades bland annat i huvudet och tingsrätten konstaterar att det är frågan om livsfarligt våld.

Det var ren tur att hans skador inte blev värre. Mannen blev nedslagen på Restaurang Plaza av 23-åringen som fortsatte misshandeln sedan mannen fallit omkull.

Händelsen inträffade en fredagskväll i augusti och 23-åringen har suttit häktat sedan dess.

Tingsrätten är inte enig i frågan om grov misshandel. Juristdomaren anser att det är normalgraden av misshandel.

Det hänger ihop med att skadorna är förvånansvärt lindriga i förhållande till våldet.

Den behandling som sattes in var några stygn i läppen. I en skiljaktig mening framgår att tingsrätten inte kan ta hänsyn till andra skador eller omständigheter som framkommit.

23-åringen döms också för våldsamt motstånd i samband med att ordningsvakter ingrep, samt för narkotikabrott, bedrägligt beteende och stöld.

Det senare knyts till att han tillsammans med en kvinna tagit 1 700 kronor ur en butikskassa på Konsum på Frösön, samt i vart fall 1 000 kronor ur en butikskassa på Jula i Lillänge köpcenter.

23-åringen har återfallit i brottslighet och kvinnan som är medborgare i annat land döms till villkorlig dom. Hon frikänns från misstankar om fem brott som kopplades till bedrägeri, häleri och stöld.

Mer läsning

Annons